Головна » 2016 » Січень » 3 » Результати ЗНО-2016: випускники завалили математику та англійську
20:43
Результати ЗНО-2016: випускники завалили математику та англійську

З математики набрали максимум тільки 48 абітурієнтів з 106 тисяч.

 
 

Цього року результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) гірше, ніж в 2014 році. Про це на прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Зокрема, випускники завалили завдання з математики та англійської мови. За словами Лікарчука, з математики максимально можлива кількість балів набрали лише 48 абітурієнтів з 106 тисяч. При цьому тести з цього предмета були найлегшими за всі роки ЗНО, додав він.

Ребуси на ЗНО: абітурієнти вимагають нові тести

"24% абітурієнтів не змогли вирішити десять дуже простеньких завдань і, відповідно, не перейшли поріг. На мою думку, це скандал", - повідомив він.

У той же час з англійської мови тільки 13 осіб з 72 тисячі абітурієнтів набрали максимальну кількість балів. Поріг не пройшли 13,3% (9,5 тисячі випускників), зазначив Лікарчук.

<span title="" При="" этом="" в="" тесте="" по="" английскому="" языку="" не="" было="" коммуникативной="" части,="" –="" сказал="" он.="" В="" письменной="" части="" нужно="" написать="" письмо="" другу="" о="" спорте="" и="" ответить="" на="" вопросы.="" 22%="" из="" писавших="" этот="" тест="" получили="" за="" задание="" 0="" баллов="" или="" даже="" приступали="" к="" нему"="" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent;">"При цьому в тесті з англійської мови не було комунікативної частини, - сказав він. - У письмовій частини потрібно було написати лист другові про спорт і відповісти на питання. 22% з писали цей тест отримали за завдання 0 балів або навіть не приступали до нього".

Багато хто також не знають і історію України - тільки 15 абітурієнтів з 131 тисячі набрали найвищі бали.

Зокрема, 70% випускників не змогли відповісти на запитання про рік підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, хоча це було в минулому році після Майдану. Крім того, 40% абітурієнтів не знають змісту поеми "Слові о полку Ігоревім".

"Це ті, хто готуються стати істориками, філософами, соціологами, журналістами. Я вже не кажу про завдання, які стосувалися давніх слов'ян, стародавнього Києва, Другої світової війни", - зазначив директор центру.

При цьому тільки один випускник із 51 тисячі набрав максимальний бал з географії. За словами Лікарчука, половина абітурієнтів не знає різницю між паралелями та меридіанами, а 60% не вміють прочитати географічну карту.

Тести з біології здавали 80 тисяч випускників, з яких найвищих результатів досягли 26 осіб. У той же час 70% абітурієнтів не відповіли на питання про кровоносну систему людини, зазначив глава центру.

В цілому із загальної кількості тих, що здавали тести, 400 балів за два тести отримали 84 людини (здали на відмінно), а 600 балів - у двох випускниць з Ніжина Чернігівської області.

Більшість тих, хто отримали 200 балів, проживають у Києві, Львові, Харкові, Дніпропетровську, а також у Київській області.

Як повідомляв Корреспондент.net, у травні Лікарчук заявив про катастрофічні результати ЗНО з української мови та літературиЦі предмети відмінно знає тільки 158 абітурієнтів з 300 тисяч.

 
За матеріалами: Интерфакс-Украина
Переглядів: 664 | Додав: друг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar