Головна » 2018 » Березень » 12 » ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ДЛЯ МОЛОДІ – ПОРТАЛ «МОЯ КАР’ЄРА»
19:54
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ДЛЯ МОЛОДІ – ПОРТАЛ «МОЯ КАР’ЄРА»

Програма розвитку ООН в Україні в партнерстві з Міністерством молоді та спорту України започаткували веб-сайт із профорієнтації та побудови кар’єри для молоді – портал «Моя кар’єра».

Сайт надає інформацію про ринок праці та актуальні професії, можливості для розвитку та правильної побудови кар’єри. Також на ньому можна пройти ліцензований міжнародний тест для визначення інтересів, вмінь та навичок та вибору майбутнього напрямку навчання.

Цілі проекту:

  • Надати консультації та рекомендації щодо інтересів та схильностей школяра
  • Допомогти обрати напрямок навчання та навчальний заклад
  • Ознайомити молодь із принципами побудови кар’єри

КОМПОНЕНТИ

  1. Вибір професії 
    Сайт допоможе молодим людям обрати майбутню професію, відповідно до їх інтересів і навичок. Він є спеціально адаптованим до потреб молоді та надає можливість пройти тест із професійної орієнтації. Пропонується тест, розроблений університетом Магеллано (Італія), що базується на визначенні індивідуальних інтересів, а також вмінь та схильностей учня. Коли молода людина отримає результати тесту, їй буде запропоновано контакти кваліфікованих спеціалістів із профорієнтації, в яких можна безкоштовно отримати консультацію. У вересні 2015 року, 50 фахівців із профорієнтації закінчили тренінг по методиці Магеллано і є сертифікованими спеціалістами з інтерпретації результатів тесту.
  2. Навчання 
    Після отримання результатів тесту можна знайти інформацію про навчальні заклади України, а також можливості освіти за кордоном.
  3. Стажування та робота 
    У цьому розділі наведено інформацію про сучасні тенденції ринку праці, поради щодо написання резюме, підготовки до співбесіди, пошуку стажування та роботи. Розділ розроблений у партнерстві з найбільшим українським пошуковиком роботи – сайтом rabota.ua. Розділ також включає в себе рубрику про підприємництво, в якій розповідається про переваги відкриття власного бізнесу, надається інформацію про основні кроки, які потрібно зробити в цьому напрямку та перелічуються корисні ресурси для пошуку однодумців та фінансування. Рубрика про громадську активність та волонтерство розповідає про переваги активної участі у молодіжних та волонтерських організаціях, адже саме в них можна здобути практичні навички, необхідні на ринку праці.
  4. Інформація для батьків 
    Так як батьки мають дуже сильний вплив на кар'єрний вибір своєї дитини, в цьому розділі надаються спеціально розроблені поради для батьків, які хочуть зрозуміти свою дитину і допомогти їй прийняти це важливе рішення.

http://mycareer.org.ua/

Переглядів: 886 | Додав: друг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar