Головна » 2015 » Грудень » 20 » 9 аргументів на користь навчання за кордоном
18:25
9 аргументів на користь навчання за кордоном

Університети всього світу швидко розвивають свої програми обміну студентами та навчання за кордоном, а це означає, що момент, коли українські вузи запропонують своїм студентам отримувати частину освітнього досвіду за кордоном, - лише питання часу.

Крім подібних програм, українські студенти зможуть вибрати безліч варіантів навчання за кордоном, що надаються зарубіжними вузами як безпосередньо, так і через своїх українських та міжнародних партнерів, до числа яких належать різні спонсорські організації, які пропонують талановитим студентам безкоштовне навчання.

Чим раніше ви почнете думати про навчання за кордоном, тим більш підготовленими будете до часу, коли вам потрібно буде оформляти весь пакет документів для відправлення в закордонний вуз. І якщо ви ще не зовсім упевнені, наскільки корисним буде для вас навчання за кордоном, ці топ-дев’ять аргументів допоможуть вам усвідомити його сутність й численні переваги.

Отже, навчання за кордоном:

9. Додасть барв у ваше життя

Якщо вас поглинає сірість щоденної рутини, навчання за кордоном - ідеальний спосіб позбутися нудної буденності. Коли вас починають обтяжувати типові студентські будні, це ідеальний спосіб додати енергії та яскравих емоцій у ваше життя. Оглядайте нові пам'ятки, зустрічайте нових людей, занурюйтеся в нову незвідану буденність. Навчання за кордоном може бути саме тією зміною, яка вам потрібна!

8. Допоможе зустріти нових людей і завести нових друзів

Багато студентів не зважуються навчатися за кордоном, тому що бояться залишатися без спілкування своїх друзів або сім'ї вдома. Використовуючи Skype, Instagram і Facebook, ви будете мати більш ніж достатньо способів залишатися на зв'язку з близькими за кордоном. Ваші друзі все ще будуть на місці, коли ви повернетеся додому, але у вас є шанс завести нових друзів за межами рідної країни.

Навчання за кордоном надає унікальну можливість познайомитися зі своїми однодумцями-студентами, а також місцевими жителями - від приймаючих родин до однолітків і нових друзів, з якими ви зустрінетесь у новому оточенні.

7. Дасть можливість подорожувати

Навчання за кордоном, імовірно, буде єдиною можливістю у вашому житті подорожувати безкоштовно. На відміну від інших подорожей, вам не потрібно буде додатково організовувати й оплачувати такі елементи логістики, як житло, харчування та інші базові потреби перебування за кордоном.

Навчання за кордоном відкриває унікальну можливість тривалого перебування в іншій країні - принаймні, три місяці, а, можливо, навіть рік. Після того, як у «дорослому» світі у вас буде робота, вам доведеться дуже постаратися, щоб викроїти більше, ніж один-два тижні відпустки, так що скористайтеся навчанням за кордоном, щоб не упустити щасливий шанс помандрувати зараз.

Якщо ви завжди мріяли побувати в певній країні або місці, чи то в Парижі, чи в Гані, чому б не вчитися за кордоном саме там? Звичайно, ви будете зосереджені на навчанні, але більшість програм надають вихідні та канікули, а також можливість планування тривалих групових поїздок. Навчання за кордоном дозволяє побачити багато нових місць, а також проводити багато часу, занурюючись у певний простір. Цього буде нелегко досягти в «дорослому» світі, тому скористайтеся цією можливістю в якості студента!

6. Відкриє новий світогляд

Навчання за кордоном надає можливість набути нових поглядів не лише на академічні предмети, а й на спосіб життя. Якщо ви пристосуєтеся до післяобідньої сієсти в Іспанії або познайомитеся з нетрадиційною медициною в Індії, навчання за кордоном дозволить вам подивитися на себе, світ і навчання з іншої точки зору.

Виклик вашим власним обмеженням і вашому світогляду є природним продовженням довгострокової подорожі й життя за кордоном. Постарайтеся обов'язково знайти час, щоб відвідати якомога більше сусідніх міст і країн під час навчання за кордоном - це допоможе вам розширити світогляд і глибше зануритися в регіональні культури.

5. Поглибить ваше навчання

Адже це НАВЧАННЯ за кордоном, зрештою. Одна з найбільш вагомих причин для навчання за кордоном - поглиблення своїх академічних знань  дивовижним захоплюючим способом. Якщо ви досліджуєте африканську культуру, їдьте до Африки й перевірте теорії, про які дізналися в аудиторії, на практиці. Або якщо ви пишете роботу про історію мистецтва епохи Відродження, отримайте практичний досвід, навчаючись в Італії.

Звичайно, навчання за кордоном є унікальною можливістю переслідувати академічні інтереси не лише з вашого профільного предмету. Навіть якщо ви вивчаєте історію й культуру в Австралії, у вас може бути чудова нагода поглибити свої знання з хімії.

Не важливо, чи хочете ви зосередитися на вашому профільному предметі, чи спробувати щось нове, в будь-якому випадку, навчання за кордоном є чудовою можливістю зробити це.

4. Дасть вам конкурентну перевагу

Навчання за кордоном дасть вам конкурентну перевагу перед однокурсниками вашого вузу на батьківщині як в плані подальшого навчання в магістратурі, так і працевлаштування. Воно підкреслює вашу пристрасть до пригод, незалежності, культурної сприйнятливості та приналежність до всього світу, а не лише до рідної країни. Коли повернетеся, не забудьте оновити своє резюме, щоб підкреслити свій зарубіжний освітній досвід.

3. Допоможе вивчити іншу мову

Вивчаєте іноземну мову протягом багатьох років, але ніколи її так повністю і не вивчили? Або починаєте вивчати мову з нуля? В будь-якому випадку навчання за кордоном надає сприятливе середовище для вивчення мови.

Яким би не був ваш іспанський клас, він ніколи вам не дасть того, що може дати торгівля на перуанських ринках, виклик таксі в Аргентині чи флірт в іспанському кафе. Ніщо не зрівняється з зануренням у місцеве мовне середовище під час навчання за кордоном.

2. Дасть можливість зануритися в іншу культуру

У все більш глобалізованому суспільстві важливо зрозуміти й ідентифікувати інші культури. Дізнайтеся про нові рецепти, нові способи навчання, нові моделі поведінки, нові звичаї, традиції та способи спілкування. Немає кращого способу дізнатися про те, наскільки люди в усьому світі схожі й несхожі, ніж зануритися в іншу культуру, і навчання за кордоном є для цього чудовою нагодою.

1. Допоможе кинути виклик самому собі й вирости як особистість

Один з кращих компонентів навчання за кордоном - навіть якщо це один з найскладніших компонентів - вихід із зони комфорту, розширення власних кордонів та випробування самого себе. Виходячи зі своєї зони комфорту й адаптуючись, ви отримуєте безцінні життєві навички, змінюєтеся та зростаєте як особистість на цьому шляху, чого ви не могли б досягти, залишаючись удома.

У цьому дійсно вся сутність навчання за кордоном - робити щось із захопленням, відчуваючи хвилювання, переживаючи падіння й злети, стаючи сильнішою, більш упевненою та культурно-обізнаною особистістю.

Підсумкові роздуми

Коли справа доходить до прийняття рішення, варто сказати, що в силу особистісних або інших особливостей навчання за кордоном може не підійти абсолютно кожному, але це дійсно неймовірний досвід для багатьох студентів. Навіть якщо ви все ще сумніваєтеся, але хоча б декілька з цих аргументів знайшли у вас відгук, швидше за все, у вас все вийде.

Окрім навчання в чистому вигляді, існує безліч способів стажуватися й навчатися за кордоном одночасно. Зароблені на стажуванні гроші допоможуть вам повернути вкладені в навчання кошти негайно. Важливо пам'ятати, що цього можна досягти. Іноді все, що вам потрібно зробити, це попросити те, чого ви хочете. Будьте гнучкими й не бійтеся попросити, озвучити свої потреби, і вам підуть назустріч: чи то зміна в розкладі класу, чи дещо незвичайний час стажування. Поки ви робите все можливе, то гарантовано отримаєте корисний і продуктивний досвід перебування за кордоном.

 

Переглядів: 567 | Додав: друг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar